Książka kucharska dla dzieci.doc

(1945 KB) Pobierz
7 MIESIĄC

6 MIESIĄC              15

I. OBIADY              15

1. Niesłodka zupa z dyni              15

2. Krem z kalafiora              15

3. Biurowa kartoflanka              16

4. Zupa wielowarzywna              16

5. Zupa jarzynowa z buraczkiem              16

6. Zupa mleczno -marchwiowa              16

7. Krem kabaczkowy              17

8. Kluseczki warzywne              17

9. Krem z kalafiora (dla dzieci „piersiowych” zupa od 8 m-ca)              17

10. Pulpety z ryżem (dla dzieci „piersiowych” od 8 m-ca)              17

11. Jabłko z kurczakiem              17

12 Krem z warzyw              18

13. Letni krupniczek bez mięsa              18

14. Przysmak niejadka              18

15. Delikatne puree              18

16. Zupka warzywna z ziemniaczkiem              19

17. Krem z ziemniaków i brokuł              19

II. DESERY              19

1. Owocowa bomba              19

2. Mus brzoskwinia – jabłko – banan              19

3. Mus z kaszki i owoców              19

III. ŚNIADANIA / KOLACJE              20

1. Pierwszy kleik z gruszkami              20

7 MIESIĄC              20

I. OBIADY              20

1. Lane kluski ze szpinakiem              20

2. Zielona zupa              20

3. Mięso z kurcząt z jabłkiem              20

4. Zupa jarzynowa              21

5. Kurczak pani prezes              21

6. Szaszłyk z indyka z morelami (dla dzieci „piersiowych” od 9 m-ca)              21

7. Pulpeciki              22

8. Mięso na słodko z kaszką ryżową              22

9. Potrawka warzywno-jabłkowa              22

10. Ziemniaczane puree z mięsem królika              22

11. Warzywa z cielęciną              23

12. Królik z marchewką              23

13. Zupa z brokuł              23

14. Zupka marchewkowo-jabłkowa z kurczakiem              23

15. Zupka jarzynowa              24

16. Zupka jarzynowa              24

17. Danie z indyka              24

18. Szpinak z masłem              24

19. Zupka na bulionie warzywnym              25

20. Zapiekane piersi kurczaka              25

21. Zupka krem              25

22. Potrawka warzywno – jabłkowa              25

23. Ziemniaczane puree z mięsem z królika              26

II. DESERY              26

1. Budyń karmelowy              26

2. Mus z jabłek              26

3. Przecier z marchwi              26

4. Kisiel mleczny              26

III. ŚNIADANIA / KOLACJE              27

1. Kaszka marchewkowa              27

2. Lane kluseczki na mleku              27

2. Kleik ryżowy z brzoskwinią              27

8 MIESIĄC              27

I. OBIADY              27

1. Sałatka wytrawna              27

2. Kartoflanka              28

3. Krem z kalafiora              28

4. Kurczak z jabłkiem              28

5. Zupa z dyni              28

6. Pulpety z ryżem              29

II. DESERY              29

1. Otulona brzoskwinia              29

2. Deser śliwkowy              29

3. Deser owocowy              29

4. Budyń wiśniowy              29

III. ŚNIADANIA / KOLACJE              30

1. Żółta pasta              30

9 MIESIĄC              30

I. OBIADY              30

1. Biało-zielone różyczki              30

2. Cukinia z wody              30

3. Kurczak z warzywami              30

4. Szaszłyk z indyka i morelami              31

5. Ziemniaki w kropki              31

6. Kolorowe rozetki              31

7. Krem z cukini (dla dzieci „piersiowych” krem od 11 m-ca)              32

8. Schab ze śliwkami              32

9. Krupniczek krakowski              32

II. DESERY              32

1. Lody dla młodych              32

2. Kipiące owoce              33

3. Koktajl owocowy (dla dzieci uczulonych na mleko)              33

4. Sezamowa marchew              33

5. Przysmak z gruszki              33

6. Bezglutenowy biszkopcik              34

7. Kisiel z żurawinami              34

III. ŚNIADANIA / KOLACJE              34

1. Kaszka z jabłkiem              34

2. Kaszka morelowa              34

10 MIESIĄC              34

I. OBIADY              34

1. Placuszki naleśniki bezglutenowe, bezmleczne i bezjajeczne              34

2. Cukinia              35

3. Zapiekanka z ryżu i jabłek.              35

4. Faszerowana cukinia              35

5. Zupa selerowa              36

6. Zupa z cukini              36

7. Resztki lata              36

8. Cielęcina ze szpinakiem i brokułami              36

9. Schab winny              37

10. Indyk z kaszą              37

11. Jagnięcina z dynią i pomidorami              37

12. Mięsne kuleczki z pomidorami              38

13. Nadziewane ziemniaczki w sosie koperkowym              38

14. Rosół warzywny z pulpetami              38

15. Pulpeciki z kaszą manną              38

16. Jagnięcina z dynią pomidorami              39

II. DESERY              39

1. Przecier gruszkowo-borówkowy              39

2. Biszkopciki wyciskane              39

2. Ciasto z owocami              40

3. Lody              40

4. Owoce z kruszonką              40

5. Pieczone jabłka              40

6. Kisiel czteroowocowy              41

7. Kisielek z żurawin              41

8. Drożdżowa chałka              41

9. Ryż z truskawkami              41

10 jabłko z musem truskawkowym              42

11. Galaretka dla alergika              42

III. ŚNIADANIA / KOLACJE              42

1. Owsianka na wesoło              42

2. Kasza manna z jabłuszkiem              42

3. Szara pasta              43

4. Kluseczki śląskie              43

5. Kasza gryczana z mlekiem              43

6. Owocowa kasza manna              43

11 MIESIĄC              43

I. OBIADY              43

1. Zimowy kapuśniaczek              43

2. Kolorowe warzywa              44

3. Zdrowy bigos              44

4. Leczo z mirabelkami              44

...

Zgłoś jeśli naruszono regulamin