DESER SEROWY AMARETTO MASCARPONE.doc

(20 KB) Pobierz
Łyżka kawy rozpuszczalnej zaparzyć w ¾ szklanki wody dodać gdy wystygnie dobrą 50 amaretto

DESER SEROWY AMARETTO MASCARPONE

1 łyżka kawy rozpuszczalnej

2 jajka

1 opakowanie (ok.25 dag) serka mascarpone

1 pudełko klasycznych biszkoptów

50-100 g likieru migdałowego amaretto

2 łyżki cukru pudru

rodzynki, orzechy według gustu

Kawę rozpuścić w 3/4 szklanki przegotowanej, gorącej wody. Gdy wystygnie dodać amaretto. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać serek mascarpone, rodzynki i orzechy, pianę z białek. Pudełko biszkoptów podzielić na pół. Moczyć w ponczu kawowo amarettowym. Ułożyć z połowy warstwę na dno formy, przykryć połową masy, posypać kakao i czynność powtórzyć. Schładzać w bardzo zimnej lodówce około 12 godzin. Podawać bezpośrednio po wyjęciu z lodówki.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin