Tymbaliki z drobiu.rtf

(6 KB) Pobierz
Tymbaliki z drobiu

Tymbaliki z drobiu

 

Składniki:

50 dag ugotowanego kurczaka

2 szklanki Złotego rosołu WINIARY

10 dag groszku konserwowego

10 dag papryki konserwowej

4 jaja

2-3 łki Żelatyny WINIARY

kilka listków sałaty

2 małe marchewki z rosołu

 

Na dnie małych foremek lub zwykłych filiżanek rozłóż groszek, pokrojoną w niewielką kostkę paprykę i cząstki dwóch jaj ugotowanych na twardo. Na wierzchu połóż drobno posiekany drób i talarki marchewki.

 

Żelatynę zalej kilkoma łkami zimnej wody (aby napęczniała), po czym przełóż do rosołu i zagotuj, stale mieszając. Tak przygotowaną galaretką wypełnij filiżanki. Gdy płyn stężeje, filiżanki zanurz na chwilę w gorącej wodzie, po czym przełóż tymbaliki na półmisek z listkami sałaty.

 

Przed podaniem ozdób cząstkami jaj, plasterkami cytryny i zieleniną.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin