Jabłka w cieście biszkoptowym.doc

(27 KB) Pobierz

Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)

Dla dziecka od: 1 roku
 

Składniki

- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej
- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej
- 1 szklanka cukru
- 5 jajek (18 jajeczek przepiórczych )
- 50 dag jabłek
- tłuszcz i bezglutenowa tarta bułka do formy

Sposób przyrządzania:

Całe jajka utrzyj z cukrem do białości. Delikatnie wymieszaj z mąką kukurydzianą i ziemniaczaną. Tortownicę wysmaruj tłuszczem i wysyp tartą bułką bezglutenową albo drobną kaszką kukurydzianą.
Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na ósemki. Połowę ciasta wlej do tortownicy. Ułóż na nim jabłka. Wlej resztę ciasta. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz ok. 30 min.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin