Jabłka w cieście biszkoptowym (bez glutenu, mleka)
Dla dziecka od: 1 roku
Składniki
- 1/2 szklanki mąki kukurydzianej- 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej- 1 szklanka cukru- 5 jajek (18 jajeczek przepiórczych )- 50 dag jabłek- tłuszcz i bezglutenowa tarta bułka do formy
Sposób przyrządzania:
Całe jajka utrzyj z cukrem do białości. Delikatnie wymieszaj z mąką kukurydzianą i ziemniaczaną. Tortownicę wysmaruj tłuszczem i wysyp tartą bułką bezglutenową albo drobną kaszką kukurydzianą. Jabłka obierz, usuń gniazda nasienne i pokrój na ósemki. Połowę ciasta wlej do tortownicy. Ułóż na nim jabłka. Wlej resztę ciasta. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz ok. 30 min.
Kebek