· Składniki na ciasto
·
· 3 szklanki. mąki
· pół szklanki. cukru
· kostka margaryny (zetrzyj na tarce)
· 2 łyżeczki proszku do pieczenia
· 3 żółtka (białek zostaw)
· MASA SEROWA:
· 1 kg sera białego mielonego
· 1 szklanki cukru
· 3 całe jajka
· aromat śmietankowy
· pół szklanki. oleju
· pół litra mleka 2%
· 2 budynie śmietankowe
· sparzone rodzynki (100 g)
Zagnieść ciasto. Dużą blachę wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Ciasto wyłóż na spód blachy i na jej boki. Składniki masy serowej zmiksuj i na końcu dodaj rodzynki. Wylej zmiksowaną masę na ciasto . Pieczemy na złoty kolor w temp. 200 stopni przez 40-50 minut co najmniej (tak, żeby masa serowa się ścięła). Wyjmujemy z pieca i wykładamy na wszystko pianę ubitą z 3 białek i połowy szklanki cukru. Dopiekamy jeszcze przez ok. 20 minut na złoto (WAŻNE! Piecz na najwyższej półce). Po upieczeniu nie kroić od razu tylko poczekać cierpliwie,
diabliczka13