Masło koperkowe.doc

(20 KB) Pobierz
Masło koperkowe, szczypiorkowe lub chrzanowe

Masło koperkowe, szczypiorkowe lub chrzanowe

 

 

Składniki:

·       25 dag masła lub masła roślinnego

·       5 dag koperku lub szczypiorku

albo

·       6 dag chrzanu

 

 

Sposób przygotowania:

Zieleninę umyć, otrząsnąć z wody, posiekać.

Chrzan zetrzeć na drobnej tarce.

Masło utrzeć, wymieszać z jednym z dodatków smakowych, uformować wałek, zastudzić w lodówce.

Porcjować w miarę zapotrzebowania krojąc w kształtne krążki.

Stosować jako dodatek do mięs gotowanych, ziemniaków, kaszy, sera białego, pieczywa.

Masę maślaną można barwić sokiem ze szpinaku, z buraków lub marchwi i ew. dekoracyjnie łączyć z masłem o barwie naturalnej.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin