Kotlety z białej fasoli .doc

(0 KB) Pobierz

Składniki              

40 dkg białej suchej fasoli 2 średnie cebule 4 łyżki tartej bułki 2 jajka 1 łyżka suszonego majeranku sól pieprz i przyprawa maggi do smaku tłuszcz do smażenia               Fasolę namoczyć na 12 godz. Ugotować do miękkości w wodzie, w której się moczyła. Pod koniec gotowania posolić. Odcedzić. Wystudzić. Zmielić w maszynce do mięsa wraz z obraną cebul?. Dodać jajka, przyprawy i tart? bułkę. Całość dokładnie wymieszać. (Gdyby się okazało, że masa jest za rzadka dodać jeszcze tartej bułki). Zmasy formować kotlety. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Podawać z ostrymi sosami i sezonową surówką.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin