Kwasowka_wielkopolska.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
4243968 UNPDF
Kwasówka wielkopolska
Składniki
2 szklanki kwasu z kapusty kwaszonej, 50 dag kości wołowych, 25 dag włoszczyzny, 2
dag masła, 1 dag mąki, 2 dag suszonych grzybów, cukier, sól; 20 dag fasoli Jaś
Sposób przyrządzania
Obraną włoszczynę, kości wołowe oraz grzyby zalać sześcioma szklankami wody,
ugotować wywar, przecedzić, połączyć z kwasem z kapusty. Ugotowane grzyby pokroić
w paski, włożyć do wywaru. Dodać zasmażkę z mąki i masła, rozprowadzoną częścią
ostudzonego wywaru. Całość zagotować, doprawić do smaku solą i cukrem. Podawać z
ugotowaną wcześniej fasolą. 100 g - 65 kcal.
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Domowy zakwas na żurek z receptury dziadka-piekarza.txt
(0 KB)
Zakwas na żurek - TalerzPokus.tv.mp4
(28794 KB)
Zakwas z buraków. Jak zrobić kiszone buraki MENU Dorotki.mp4
(177934 KB)
Jak zrobić zakwas na żurek.mp4
(44621 KB)
Piwniczka Chomika - Zakwas na żurek.mp4
(20432 KB)
Inne foldery tego chomika:
1 Z WARZYW
BARSZCZE
BULIONY i ROSOŁY
CHIŃSKIE
CHŁODNIKI
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin