Kwasnica_wiejska.pdf
(
29 KB
)
Pobierz
4243989 UNPDF
Kwaśnica wiejska
Składniki
40 dag kapusty kwaszonej, 25 dag wędzonych żeberek lub boczku z kością, 3-4
ziemniaki, 2 cebule, łyżka oleju, 2 łyżki mąki, przyprawa do zup, kminek, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Żeberka umyć, zalać sześcioma szklankami wody, posolić i ugotować. Miękkie żeberka
wyjąć, oddzielić mięso od kości, pokroić w kostkę. Kapustę pokroić, zalać częścią
wywaru, ugotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w kostkę, zalać pozostałym
wywarem, ugotować. Cebulę obrać, opłukać, drobno pokroić, podsmażyć na oleju, dodać
mąkę, zrumienić, połączyć z ziemniakami, kapustą i mięsem, chwilę pogotować,
doprawić do smaku. 100 g - 55 kcal.
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Domowy zakwas na żurek z receptury dziadka-piekarza.txt
(0 KB)
Zakwas na żurek - TalerzPokus.tv.mp4
(28794 KB)
Zakwas z buraków. Jak zrobić kiszone buraki MENU Dorotki.mp4
(177934 KB)
Jak zrobić zakwas na żurek.mp4
(44621 KB)
Piwniczka Chomika - Zakwas na żurek.mp4
(20432 KB)
Inne foldery tego chomika:
1 Z WARZYW
BARSZCZE
BULIONY i ROSOŁY
CHIŃSKIE
CHŁODNIKI
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin