Kwasnica_po_zywiecku.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
4243969 UNPDF
Kwaśnica po żywiecku
Składniki
75 dag kapusty kwaszonej, 80 dag schabu z kością, 25 dag
włoszczyzny, 2 cebule, 1 dag suszonych grzybów, ząbek
czosnku, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Schab, obraną włoszczyznę oraz grzyby zalać 6 szklankami wody i gotować na małym
ogniu pod przykryciem. Gdy mięso będzie miękkie, wyjąć je z garnka i oddzielić od kości.
Kapustę i pokrojoną w kostkę cebulę udusić osobno w niewielkiej ilości wody. Ugotowane
grzyby pokroić w paski. Podzielony na porcje schab oraz pozostałe składniki włożyć do
odcedzonego wywaru, doprawić czosnkiem roztartym z solą i pieprzem, zagotować.
Podawać z ziemniakami. 100 g - 20 kcal.
Plik z chomika:
tatanka.com
Inne pliki z tego folderu:
Domowy zakwas na żurek z receptury dziadka-piekarza.txt
(0 KB)
Zakwas na żurek - TalerzPokus.tv.mp4
(28794 KB)
Zakwas z buraków. Jak zrobić kiszone buraki MENU Dorotki.mp4
(177934 KB)
Jak zrobić zakwas na żurek.mp4
(44621 KB)
Piwniczka Chomika - Zakwas na żurek.mp4
(20432 KB)
Inne foldery tego chomika:
1 Z WARZYW
BARSZCZE
BULIONY i ROSOŁY
CHIŃSKIE
CHŁODNIKI
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin