Sałatka z mięsa.pdf

(28 KB) Pobierz
94518140 UNPDF
Sałatka z mięsa
30 dag różnego gotowanego mięsa (mogą być resztki pieczeni, boczku, drobiu,
wołowiny itd.)
20 dag ziemniaków
10 dag kiszonego ogórka
duże jabłko
15 dag groszku z konserwy
2 ugotowane jaja
majonez
ocet
cukier
sól
zielona pietruszka
Sposób wykonania :
Jaja ugotować na twardo, obrać.
Ziemniaki ugotować w łupinie, obrać.
Mięso drobno posiekać lub grubo zemleć w maszynce.
Ogórek, jabłko, ziemniaki pokrajać w kosteczkę, dodać groszek.
Wymieszać wszystko razem, dodać 3 łyżki majonezu.
Przyprawić do smaku cukrem, solą, octem.
Wyłożyć na salaterkę, przybrać zieloną pietruszką.
Można oblać majonezem.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin