Sałatka warstwowa.pdf

(52 KB) Pobierz
36431075 UNPDF
Sałatka warstwowa
Składniki
Słoik selera konserwowego, po puszce ananasa i kukurydzy,
słoik marchewki konserwowej, duży por, 5 jajek ugotowanych na
twardo, 10 dag szynki, mały słoik majonezu, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Warzywa konserwowe i ananasa osączyć z zalewy. Umytą jasną
część pora pokroić w krążki, plastry ananasa w niewielkie
kawałki, jajka i szynkę - w kostkę. W głębokiej szklanej salaterce
ułożyć warstwami: seler, kukurydzę, ananasa, por, marchewkę, jajka i szynkę. Sałatkę
wstawić na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem polać majonezem.
 
36431075.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin