Udka Kurczaka z Ziemniakami.docx

(25 KB) Pobierz

Udka Kurczaka z Ziemniakami


Udka z kurczaka z ziemniakami

Przygotowanie: 15 min.

Gotowanie: 45 min.

trudność: Proste

Cena: tanie

 

Składniki dla 4 osób:

 4 udka kurczaka 

 kilogram ziemniaków 

 2 główki czosnku 

 przyprawa do drobiu 

 przyprawa typu vegeta 

 dowolne zioła 

 2 łyżki majonezu

 

Przygotowanie: 

Udka posypać przyprawami, ułożyć na posmarowanej olejem blasze. Ziemniaki obrać, pokroić na ćwiartki i porozkładać dookoła udek. Czosnek podzielić na ząbki i, nieobrany, porozrzucać między ziemniakami.


Udka posmarować majonezem i jeszcze raz całość posypać przyprawami i ziołami. Zapiekać w temperaturze 180 stopni aż udka się zrumienią, a ziemniaki zmiękną i nabiorą złotego koloru.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin