Schabowe w panierce – dla dzieci
Składniki:
· 2 filety z kurczaka
· 1 sałata masłowa
· 5 pomidorów
· 1 czerwona papryka
· 1 czerwona cebula
· 3 2 łyżki octu balsamicznego
· łyżki oliwy
Panierka:
· 50 g sera żółtego
· 2 jajka
· 50 g sezamu
· 100 g mąki
· świeża bazylia
· natka pietruszki
Sposób przyrządzania:
Ser żółty zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami i dodaj go do roztrzepanego jajka. Przypraw solą i pieprzem. Mięso pokrój w pasy, obtocz mięso w jajku i serze, a następnie w mące wymieszanej z sezamem. Usmaż mięso w głębokim oleju. Warzywa umyj. Cebulę pokrój w krążki, paprykę w paski, pomidory w ćwiartki. Skrop warzywa octem i olejem, dopraw do smaku solą i pieprzem. Na koniec ułóż kawałki kurczaka na sałacie i posyp je posiekaną świeżą bazylią i pietruszką.
tiger792