drobiowe Schabowe w panierce-dla dzieci.docx

(439 KB) Pobierz

Schabowe w panierce – dla dzieci

Składniki:

·         2 filety z kurczaka

·         1 sałata masłowa

·         5 pomidorów

·         1 czerwona papryka

·         1 czerwona cebula

·         3 2 łyżki octu balsamicznego

·         łyżki oliwy

Panierka:

·         50 g sera żółtego

·         2 jajka

·         50 g sezamu

·         100 g mąki

·         świeża bazylia

·         natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

Ser żółty zetrzyj na tarce z drobnymi oczkami i dodaj go do roztrzepanego jajka. Przypraw solą i pieprzem. Mięso pokrój w pasy, obtocz mięso w jajku i serze, a następnie w mące wymieszanej z sezamem. Usmaż mięso w głębokim oleju.
Warzywa umyj. Cebulę pokrój w krążki, paprykę w paski, pomidory w ćwiartki. Skrop warzywa octem i olejem, dopraw do smaku solą i pieprzem.
Na koniec ułóż kawałki kurczaka na sałacie i posyp je posiekaną świeżą bazylią i pietruszką.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin