Polędwiczka Kazika.pdf
(
474 KB
)
Pobierz
348205684 UNPDF
Polędwiczka Kazika
Na kilogram polędwiczek:
1. 2 łyżeczki pektooli,
2. 2 łyżeczki cukru,
3. 1 łyżeczka przyprawy 'pięd maków',
4. 1oo ml. ciemnego ou ojowego/dobrej jakoci/
Wykonanie:
Polędwiczki bardzo dokładnie oczycid z błon i reztek tłuzczu,
natrzed cukrem wymiezanym z pektoola, włożyd do lodówki na 12 godzin.
Natrzed oem ojowym i przyprawą pięd maków. Suzyd 2 godz. w chłodnym i przewiewnym
miejcu. Wędzid 180 min. w temp.40 t.C. Powieid w uchym przewiewnym miejscu na 12 godzin.
Ponownie
wędzid 120 min.w temp 40 t.C. Suzyd 5-7 dni w uchym, chłodnym i przewiewnym miejcu.
Dobra do konumpcji jet już natępnego dnia po drugim wędzeniu, lecz nabiera charakteru w miarę
upływu czau.
Autor: Kruszynka
Plik z chomika:
grzegorzxn
Inne pliki z tego folderu:
Polędwica sopocka, pieczona.pdf
(264 KB)
Polędwica wieprzowa wędzona.pdf
(127 KB)
Polędwica wołowa wędzona.pdf
(310 KB)
Polędwice - wiosenne wariacje Wojtka Minora.pdf
(1097 KB)
Polędwiczka Kazika.pdf
(474 KB)
Inne foldery tego chomika:
Boczki (xporter)
Inne Wędzonki (xporter)
Szynki (xporter)
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin