Polędwiczka Kazika.pdf

(474 KB) Pobierz
348205684 UNPDF
Polędwiczka Kazika
Na kilogram polędwiczek:
1. 2 łyżeczki pektooli,
2. 2 łyżeczki cukru,
3. 1 łyżeczka przyprawy 'pięd maków',
4. 1oo ml. ciemnego ou ojowego/dobrej jakoci/
Wykonanie:
Polędwiczki bardzo dokładnie oczycid z błon i reztek tłuzczu,
348205684.003.png 348205684.004.png
natrzed cukrem wymiezanym z pektoola, włożyd do lodówki na 12 godzin.
Natrzed oem ojowym i przyprawą pięd maków. Suzyd 2 godz. w chłodnym i przewiewnym
miejcu. Wędzid 180 min. w temp.40 t.C. Powieid w uchym przewiewnym miejscu na 12 godzin.
Ponownie
wędzid 120 min.w temp 40 t.C. Suzyd 5-7 dni w uchym, chłodnym i przewiewnym miejcu.
Dobra do konumpcji jet już natępnego dnia po drugim wędzeniu, lecz nabiera charakteru w miarę
upływu czau.
348205684.005.png 348205684.006.png
Autor: Kruszynka
348205684.001.png 348205684.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin