Kanapka z fasolką.doc

(125 KB) Pobierz
Kanapka z fasolką

Kanapka z fasolką

składniki

·         1 bułka kajzerka

·         1 łyżka sosu majonezowego

·         kilka liści sałaty dębolistnej

·         1 pomidor

·         1/2 pęczka szczypiorku

·         2 łyżki czerwonej fasolki z puszki

·         1/2 łyżeczki kiełków

·         1 szczypta soli

Sposób przygotowania

1.      Bułkę przekroić na pół, posmarować sosem majonezowym. Liście sałaty dębolistnej dokładnie umyć, starannie osuszyć, ułożyć na bułce.

2.      Pomidor umyć, wytrzeć, pokroić na plasterki(można pokroić drobniej), ułożyć na sałacie.

3.      Fasolkę osączyć z zalewy, położyć na kanapce, posypać kiełkami i pokrojonym szczypiorkiem.

 

             

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin