Gulasz z żołądków drobiowych.doc

(19 KB) Pobierz
Gulasz z żołądków drobiowych

Gulasz z żołądków drobiowych

Składniki:

·         1/2 kg żołądków drobiowych

·         2 kostki czosnku

·         2 łyżki mąki

·         2 łyżki oliwy

·         2 marchewki

·         1 pietruszka

·         1 cebula

·         1 łodyga selera naciowego

·         sól, pieprz, papryka słodka

Sposób przyrządzania:

Żołądki wymyć, włożyć do miseczki. Dodać czosnek, sół, paprykę, pieprz, mąkę. Dusić na patelni do czasu, aż pojawi się sos. Następnie żołądki z przyprawami włożyć do garczka, dodać usmażoną cebulę pokrojoną w kostkę, startą na tarce marchew i pietruszkę. Dusić ok. 40 min. Na koniec duszenia dodać pokrojony seler. Dusić jeszcze ok. 10 min. Podawać z ryżem.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin