Zupa z cykorii
Przygotowanie: 20 min
Gotowanie: 40 min
Dla 4 osób
Składniki:
3 łyżki cukru
1 łyżka curry (do smaku)
3 duże cykorie
1,5 l mleka
3 pory
3 łyżki Rama Culinesse do smażenia
sól i pieprz do smaku
2 łyżki śmietany Cremefine do gotowania
2 ziemniaki
Przygotowanie:
1. Umyj i poszatkuj cykorie i pory.
2. Podsmaż wszystko na 3 łyżkach Ramy. Pamiętaj, żeby zacząć smażenie od zimnej patelni, dzięki temu warzywa zachowają ładny kolor.
3. Dokładnie umyj ziemniaki i pokrój je na 1/2 centymetrowe talarki.
4. Do garnka wlej zimne mleko, wrzuć ziemniaki cukier i łyżkę curry. Zamieszaj, posól i posyp świeżo zmielonym pieprzem.
5. Gotuj bez przykrycia 40 min.
6. Tuż przed podaniem możesz dodać śmietankę.
Viola_Valeriana222