Zupa z kaszy jaglanej i pomidorów.doc

(5 KB) Pobierz
Zupa z kaszy jaglanej i pomidorów

Zupa z kaszy jaglanej i pomidorów

 

Składniki:

3/4 szklanki kaszy jaglanej

2 kostki Rosołu królewskiego WINIARY

łka masła

cebula

łka koncentratu pomidorowego

pół szklanki śmietany 12-proc.

3 łki posiekanego koperku

l

 

Zacznij od sparzenia i odcedzenia kaszy, po czym zalej ją 3-4 szklankami wody, dodaj połowę masła. Wszystko osól i gotuj około 35 minut.

 

Resztę masła stop w rondelku, zeszklij na nim posiekaną cebulę i wymieszaj ją z koncentratem. Teraz przez chwilę duś pod przykryciem, a następnie przełóż do garnka z zupą. Zupę dopraw kostkami rosołowymi i zagotuj.

 

Na koniec dodaj śmietanę i posyp koperkiem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin