Zupka wegierska
Składniki:
- 1 puszka czerwonej fasolki,- 1 puszka pomidorow,- 6 ziemniakow,- por,- cebulka,- boczek,- kielbaska,- mieso wolowe,- koncentrat pomidorowy-pudliszki,- oliwa,- sol i pieprz- oraz czerwona ostra papryka.
Przygotowanie:
W garnku podgrzac oliwe podsmazyc mieso wraz z kielbaska,porem,cebula,i boczkiem. Gdy wszystko bedzie zarumienione zalewamy bulionem z kostki i gotujemy az mieso bedzie miekkie nastepnie dodajemy fasolke i pomidory oraz ziemniaki pokrojone w kostke, wszystko gotujemy do miekkosci, a na koncu wlewamy sloiczek koncentratu pomidorowego, zageszczamy najlepiej lekka zasmazka.
Uwagi:. Zasmazka to roztopione maslo, do ktorego dodajemy make, tak ok. 3 lyzki na pol kostki masla. Przed wsadzeniem zasmazki do garnka radze ja zahartowac, aby niebylo klusek, czyli dodac do zasmazki 2 lyzki zimnej wody i wymieszac.
Viola_Valeriana222