Zupa-krem grzybowa.doc

(98 KB) Pobierz
Zupa-krem grzybowa

Zupa-krem grzybowa

 

składniki

·         25 dag pieczarek

·         1 cebula

·         2 łyżki masła

·         2 łyżki mąki

·         1 litr bulionu

·         1/4 kremówki

·         12 dag mlecznego serka topionego

·         szczypiorek

·         majeranek, gałka muszkatołowa, czerwony pieprz

·         sól, pieprz

Sposób przygotowania

1.     Pieczarki kroimy w plasterki, smażymy na maśle razem z posiekaną cebulą. Oprószyć solą i pieprzem. Połowę grzybków zdejmujemy z patelni, pozostałe oprószyć mąką ,zasmażamy.

2.     Zalewamy bulionem i śmietaną, zagotowujemy. Zupę zmiksować, wrzucić serek.

3.     Pozostawiamy na ogniu ,a gdy ser się stopi doprawiamy wg uznania, dodajemy pieczarki, posiekaną zieleninę i czerwony pieprz. Smacznego.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin