Makowe delicje.doc

(54 KB) Pobierz
Makowe delicje

Makowe delicje


25 dag mrożonych malin,

2 pojemniki twarożku,

3/4 szklanki mleka,

1 torebka cukru wanilinowego,

5 dag maku,

5 łyżek cukru, cytryna

 

 

                               

 


Cytrynę sparzyć i obrać cienko skórkę. Mleko zagotować z cukrem wanilinowym, skórką z cytryny, oraz makiem. Gotować masę makową 15 minut mieszając by się nie przypaliła. Wycisnąć sok z cytryny. Twarożek utrzeć z cukrem oraz połową soku cytrynowego, wymieszać z ostudzoną masą makową. Rozmrożone maliny zmiksować z łyżką cukru oraz sokiem cytrynowym, przetrzeć przez sitko. Rozłożyć warstwami z masą makową w pucharkach, udekorować malinami.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin