Gulasz z indyka.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
66450518 UNPDF
Gulasz z indyka
Składniki
50 dag piersi indyka, cebula, duży por, nieduża kiść winogron,
pół szklanki 30-proc. śmietany, 2 szklanki rosołu, łyżeczka
vegety, olej do smażenia, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Mięso umyć, osączyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać,
podsmażyć na oleju. Mięso i cebulę włożyć do rondla, zalać gorącym rosołem i dusić 10
min na wolnym ogniu. Dodać przyprawy. Por umyć, osączyć, białą część pokroić w
plastry i wrzucić do mięsa. Dusić 5 min. Śmietanę ubić. Umyte winogrona włożyć do
mięsa, wlać śmietanę, wymieszać i gotować jeszcze 5 min. Podawać z kluskami lub
ryżem i surówką z warzyw. 100 g - 120 kcal.
Plik z chomika:
prosze
Inne pliki z tego folderu:
Fasolka po bretońsku(2).doc
(112 KB)
Domowa fasolka po bretońsku.doc
(111 KB)
FASOLKA PO BRETOŃSKU(1).doc
(111 KB)
Fasolka po bretońsku.doc
(113 KB)
Krupnik.pdf
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
100 Firan zaczerpnietych z netu
Ambitne krawieckie projekty
bombki origami
Boże Narodzenie(1)
DEKORACJE POTRAW
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin