Gulasz z indyka.pdf

(40 KB) Pobierz
66450518 UNPDF
Gulasz z indyka
Składniki
50 dag piersi indyka, cebula, duży por, nieduża kiść winogron,
pół szklanki 30-proc. śmietany, 2 szklanki rosołu, łyżeczka
vegety, olej do smażenia, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Mięso umyć, osączyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać,
podsmażyć na oleju. Mięso i cebulę włożyć do rondla, zalać gorącym rosołem i dusić 10
min na wolnym ogniu. Dodać przyprawy. Por umyć, osączyć, białą część pokroić w
plastry i wrzucić do mięsa. Dusić 5 min. Śmietanę ubić. Umyte winogrona włożyć do
mięsa, wlać śmietanę, wymieszać i gotować jeszcze 5 min. Podawać z kluskami lub
ryżem i surówką z warzyw. 100 g - 120 kcal.
 
66450518.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin