Warzywa w pergaminie po grecku .doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: Dla dziecka od: 1 roku - bakłażan - cukinia - 2 ziemniaki - marchewka - cebula - 2 pomidory - 2 ząbki czosnku - sól - pieprz - chili - suszone oregano - oliwa z oliwek extra vergine - 100 g sera feta WYKONANIE: Warzywa (bez pomidorów) pokroić w grubą kostkę. W misce połączyć oliwę z solą, pieprzem, oregano, chili i utartym czosnkiem. Dodać warzywa i dokładnie wymieszać ręką. Warzywa zrumienić na rozgrzanej patelni. Pomidory pokroić w średniej grubości plastry. Na dwóch złożonych kwadratach pergaminu ułożyć garść warzyw, a na nich plaster pomidora. Paczuszki zawiązać sznurkiem. Tak przygotowane można zostawić w lodówce. Na pół godziny przed podaniem wstawić do gorącego piekarnika i piec w temperaturze 180°C. Podawać posypane pokruszoną fetą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin