Ogórki z curry.pdf

(110 KB) Pobierz
734083857 UNPDF
Ogórki z curry
Składniki
1 ½ kg ogórków
2 cebule
Zalewa:
1 litr wody
1 ½ szklanki cukru
1 ½ szklanki octu 10%
1 ½ łyżki soli
3 łyżki curry
Przyprawy:
listki selera
gorczyca
734083857.001.png
Sposób wykonania
Ogórki umyd, wysuszyd i razem ze skórką pokroid w słupki
Wodę, cukier, ocet, sól i curry zagotowad Do gorącej zalewy wrzucid
pokrojoną w półksiężyce cebulę Zdjąd z ognia i ostudzid
Do każdego słoika włożyd po listku selera, trochę ziaren gorczycy i
pokrojone w słupki ogórki Ostudzoną zalewę wymieszad i zalad nią
ogórki w słoikach Pasteryzowad 2 minuty
Składniki wystarczą na około 4 słoiki po 900 ml
Smacznego.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin