Piwoznawcy - Kurs profesjonalnej degustacji.pdf
(
1240 KB
)
Pobierz
Piwoznawcy - Kurs profesjonalnej degustacji piwa
Kurs profesjonalnej degustacji
Spotkanie koneserów
Kurs profesjonalnej degustacji to
koneserskie spotkanie żądnych
piwoznawczej
wiedzy miłośników piwa. W
kameralnej atmosferze mają oni jedyną
okazję poznać tajniki kiperskiej sztuki,
docenić i ocenić unikalne gatunki piwa
oraz nauczyć się barwnie opisywać smak i
aromat piwa.
www.piwoznawcy.pl
Najważniejsze zagadnienia
Szkolenie sensoryczne.
Testy węchowe.
Techniki kiperskiej oceny.
Kompozycje kulinarne.
Degustacja 8 stylów piwa.
Rytuały serwowania.
Zasady dobierania piwa do potraw i
sytuacji.
www.piwoznawcy.pl
Kiperskie techniki
Jak wyczuć ziołowe nuty chmielu,
kiedy piwo uwalnia słodową pełnię
aromatu, co to jest bukiet i finisz ?
Kiperskie techniki pozwalają
wydobyć z piwa to co najważniejsze.
Zapachy gruszek i bananów w piwach
pszenicznych, kawa i kakao w stoutach,
cytrusy w belgijskich Wibierczy nuty
koniaku w piwach typu trapist. To i wiele
więcej potrafią absolwenci kursu
profejsonalnej degustacji.
www.piwoznawcy.pl
Szkolenie sensoryczne
Dlaczego piwo najpierw się ogląda
a później wącha?
Co jest ważniejsze , smak czy
zapach?
Czy barwa piwa mówi o jego
smaku?
Na te i wiele innych pytań znajdujemy
odpowiedzi wraz z uczestnikami kursu.
Uczymy jak oglądać , dotykać i słuchać
piwa. Pokazujemy jaką rolę w ocenie piwa
odgrywają poszczególne zmysły i w czym
tkwi tajemnica sukcesu dobrych piw.
www.piwoznawcy.pl
Plik z chomika:
New2018
Inne pliki z tego folderu:
Z notatnika piwoznawcy cz. 7 - piwa świąteczne.pdf
(414 KB)
Z notatnika piwoznawcy cz. 6 - piwa na specjalne okazje.pdf
(445 KB)
Z notatnika piwoznawcy cz. 5 - kriek (lambik owocowy).pdf
(309 KB)
Z notatnika piwoznawcy cz. 4 - weissbier (hefe weizen).pdf
(179 KB)
Z notatnika piwoznawcy cz. 3 - stout.pdf
(408 KB)
Inne foldery tego chomika:
Dokumenty różne
Domowe piwo
PIWO
Piwo od kuchni
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin