Kurze udka nadziewane.pdf
(
61 KB
)
Pobierz
66448585 UNPDF
Kurze udka nadziewane
Składniki
4 kurze udka, 4 plasterki wędzonego boczku, 4 pory (tylko białe
części), pół szklanki gęstej śmietany, 2 żółtka, 5 dag margaryny,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Kurze udka obrać ze skóry, przekroić wzdłuż i wyjąć ostrożnie
kości, aby nie podziurawić mięsa, lekko posolić. W środek włożyć
plasterek boczku, przyprawić, spiąć szpilką do mięsa lub ścisło obwiązać nitką. Pory
umyć, pokroić i udusić w margarynie. Gdy będą miękkie, dodać udka, śmietanę i dusić
razem około 15 min. Miękkie mięso wyłożyć razem z porami na półmisek. Do sosu, który
pozostał w rondelku, wlać żółtka rozkłócone z trzema łyżkami wody i, mieszając,
podgrzewać, nie doprowadzając do wrzenia. Gorącym sosem polać udka. Podawać
z frytkami lub smażonymi ziemniakami i sezonową surówką.
Plik z chomika:
mzyla
Inne pliki z tego folderu:
Żółta sałata z pędami bambusa.pdf
(32 KB)
Żydowska sałatka warzywna.pdf
(44 KB)
Świąteczny tort z Linzu.pdf
(35 KB)
Śledzie w marynacie.pdf
(32 KB)
Łazanki.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
chemia nowej ery 1 wszystkie!!!
ciasta siostry Anastazji
Dokumenty
filmy
Galeria
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin