Kotlety z kapusty i mięsa.pdf
(
33 KB
)
Pobierz
70612816 UNPDF
Kotlety z kapusty i mięsa
Składniki Przepis
niecały kilogram kapusty białej
30 dag mielonego z drobiu
2 jajka
sól, pieprz, ostra papryka
sos sojowo-grzybowy
gałka muszkatułowa
duża cebula
bułka tarta
Kapustę ugotować z solą, odcisnąć, zmielić razem z
podsmażoną na złoto cebulą, wymieszać z mięsem,
jajami, szczyptą gałki muszkatułowej, sosem
sojowym i resztą składników. Można dodać
posiekane zielsko (pietruszkę na przykład). Wsypać
taką ilość bułki tartej, żeby dało się formować kotlety.
Pamiętać, żeby masa była miękka.
Formować raczej plaskate kotlety i smażyć na oleju
na złoto. Cienkie są o wiele smaczniejsze niż grube
tradycyjne kotlety.
Pasuje do nich większość dodatków, np. ziemniaki z
wody,
ziemniaki zapiekane
, różne sałatki i surówki.
Bardzo dobrze smakują też same.
Z tej ilości skladników wychodzi spory talerz
kotletów.
Smacznego
Plik z chomika:
mzyla
Inne pliki z tego folderu:
Żółta sałata z pędami bambusa.pdf
(32 KB)
Żydowska sałatka warzywna.pdf
(44 KB)
Świąteczny tort z Linzu.pdf
(35 KB)
Śledzie w marynacie.pdf
(32 KB)
Łazanki.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
chemia nowej ery 1 wszystkie!!!
ciasta siostry Anastazji
Dokumenty
filmy
Galeria
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin