Góralska kwaśnica (Podhale).pdf
(
27 KB
)
Pobierz
70612920 UNPDF
Góralska kwaśnica (Podhale)
90 dag baraniny z kością
30 dag kapusty kwaszonej
1,5 l wody
1 dag grzybów suszonych
1 kg ziemniaków
8 dag cebuli
ziele angielskie
ząbek czosnku
sól, pieprz
Sposób wykonania :
Mięso ugotuj, oddziel od kości, podziel na porcje.
Do wywaru z mięsa dodaj kapustę kwaszoną, pokrojoną cebulę, przypraw, ugotuj.
Grzyby ugotuj i pokrój w cienkie paski.
Do ugotowanej kapusty dodaj grzyby razem z wywarem, połącz z uprzednio
ugotowanymi, pokrojonymi w kostkę ziemniakami i mięsem.
Podawaj z pieczywem.
Plik z chomika:
mzyla
Inne pliki z tego folderu:
Żółta sałata z pędami bambusa.pdf
(32 KB)
Żydowska sałatka warzywna.pdf
(44 KB)
Świąteczny tort z Linzu.pdf
(35 KB)
Śledzie w marynacie.pdf
(32 KB)
Łazanki.pdf
(48 KB)
Inne foldery tego chomika:
chemia nowej ery 1 wszystkie!!!
ciasta siostry Anastazji
Dokumenty
filmy
Galeria
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin