Biała kiełbasa po celestyńsku(1).pdf
(
42 KB
)
Pobierz
Biała kiełbasa po celestyńsku
Biała kiełbasa po celestyńsku.
Napisał Bahus
Skład:
50 dag białej kiełbasy,
20 dag pieczarek,
2 dag mąki,
200 ml gęstej kwaśnej śmietany,
10 dag groszku konserwowego,
natka pietruszki,
tłuszcz, sól, pieprz i przyprawa maggi do smaku.
Sposób wykonania:
Kiełbasę umyć, włożyć do naczynia, zalać wrzącą wodą i
podgrzewać przez 10 min. na małym ogniu pod przykryciem
w temperaturze ok. 90 stopni C. Pieczarki oczyścić, opłukać,
pokroić w paseczki, usmażyć, oprószyć mąką, wlać śmietanę,
zagotować. Dodać groszek i posiekaną natkę pietruszki.
Doprawić solą, pieprzem i przyprawą maggi. Kiełbasę wyjąć, pokroić na porcje, polać
przygotowanym sosem, dusić kilka minut. Podawać z ziemniakami z wody.
Plik z chomika:
AS2016
Inne pliki z tego folderu:
Grill-Przysmaki_z_rozna_i_rusztu-PL.pdf
(5769 KB)
Kebab.pdf
(39 KB)
Pieczywo - kilka sposobów.pdf
(39 KB)
Szaszłyki , kilka sposobów.pdf
(48 KB)
Golonka_z_grilla.pdf
(50 KB)
Inne foldery tego chomika:
7 TAJEMNIC
AEROBIC
AIKIDO
AKWARYSTYKA
ALTANY OGRODOWE
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin