Papryka biała nadziewana.pdf

(80 KB) Pobierz
Papryka biała nadziewana
Drukuj przepis | Przepisy kulinarne Tesco
http://www.tesco.pl/kulinarne-inspiracje/papryka-biala-nadziewana//druk
Papryka biała nadziewana
stopień trudności:
czas przygotowania: 00:50
ilość porcji: 3
Składniki:
600 g mięsa zmielonego
drobiowego
6 szt. papryki białej
½ szklanki ryżu
kilka gałązek tymianku
1 łyżka kefiru
1 łyżeczka papryki słodkiej w
proszku
przyprawy: sól, pieprz
Sposób przyrządzania:
Paprykę umyj, odetnij szypułki wraz ze zgrubieniami, wyjmij pestki.
Przygotuj farsz do nadziewania: mięso mielone wymieszaj z ugotowanym ryżem, 2 łyżeczkami
posiekanego, świeżego tymianku oraz papryką w proszku. Przypraw do smaku solą i pieprzem.
Napełnij farszem papryki. Ułóż je ciasno w garnku wycięciami do góry. Zalej papryki wodą tak,
aby nie przykryć ich wierzchu. Do wody dodaj łyżeczkę cukru i soli. Gotuj do miękkości przez
ok. 30 min.
Przed podaniem polej kefirem. Możesz udekorować świeżymi gałązkami tymianku.
1 z 1
2010-07-22 20:03
329774264.003.png 329774264.004.png 329774264.005.png 329774264.006.png 329774264.001.png 329774264.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin