Szparagi w boczku.pdf

(77 KB) Pobierz
Szparagi w boczku
Drukuj przepis | Przepisy kulinarne Tesco
http://www.tesco.pl//kulinarne-inspiracje/szparagi-w-boczku//druk
Szparagi w boczku
stopień trudności:
czas przygotowania: 00:30
ilość porcji: 4
autor: Tesco
Składniki:
1 pęczek zielonych szparagów
200 g boczku parzonego
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżka soku z cytryny
kilka gałązek koperku
cukier
przyprawy: sól, pieprz
Sposób przyrządzania:
Szparagi umyj, odetnij twarde końcówki. Następnie posmaruj oliwą, posól, popieprz, oprósz
lekko cukrem i owiń plastrami boczku. Na rozgrzanym, naoliwionym ruszcie grilluj szparagi ok.
20 min przewracając je co 5 min. Przed podaniem skrop cytryną, dodaj do dekoracji koperek.
Podawaj z ostrym sosem z kolendry z zieloną papryczką chilli.
1 z 1
2011-05-03 12:06
602265167.003.png 602265167.004.png 602265167.005.png 602265167.006.png 602265167.001.png 602265167.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin