Marynata jogurtowa.pdf

(73 KB) Pobierz
Marynata jogurtowa
Drukuj przepis | Przepisy kulinarne Tesco
http://www.tesco.pl//kulinarne-inspiracje/marynata-jogurtowa//druk
Marynata jogurtowa
stopień trudności:
czas przygotowania: 00:10
marynowanie mięsa: 08:00
ilość porcji:
autor: Tesco
Składniki:
150 ml jogurtu naturalnego
1 łyżka kminku
1 łyżka curry
1 łyżka cytryny
3 ząbki czosnku
1 płaska łyżeczka cukry brązowego
1 łyżeczka soli
przyprawy: pieprz
Sposób przyrządzania:
Jogurt naturalny wymieszaj z łyżką kminku, curry, cytryny, obranymi, pokrojonymi w drobną
kosteczkę ząbkami czosnku. Dopraw solą i pieprzem. Włóż mięso do woreczka lub miseczki,
zalej przygotowaną mieszanką. Następnie szczelnie zamknij i potrząśnij, aby marynata dobrze
się wymieszała i pokryła całe mięso. Włóż do lodówki i marynuj ok. 8 godz.
1 z 1
2011-05-03 02:24
601118221.003.png 601118221.004.png 601118221.005.png 601118221.006.png 601118221.001.png 601118221.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin