koreczki z ogórków
Składniki
· 4kg. ogórki
· 5szt .papryka
· 0,5kg. cebula
· 3szk. ocet
· 4szk. cukier
· 1szk. sól
· 15szk.wody
· 1łyżka.gorczycy
· 1łyżka. ziele angielskie
· wyśmienite koreczki ,doskonałe na grila jak równierz do obiadu lub jako zakąska.
· Etapy przygotowania
· 9szk.wody +1szk.soli ,5papryki,0,5kg.cebuli,4kg.ogórkówogórki kroimy na grube lastry arykę i cebule na średnie kawałki wszystko zalewamy wodą z solą i odstawiamy na 3godz poczym odsedzamy.
· ZALEWA:4szkl.cukru3szkl.octu6szkl.wodypo1łyżce gorczyca,ziele angielskie.zagotować i odstawić do ostygnięcia.
· PO 3 GODZ OGÓRKI ,PAPRYKĘ Z CEBULĄ ,POWKŁADAĆ DO SŁOIKÓW ZALAĆ ZALEWĄ POZAKRĘCAĆ I GOTOWAĆ OK 7MIN.
guldek2