Sałatka drobno krojona.docx

(12 KB) Pobierz

Sałatka drobno krojona

Składniki

·    4 kg ogórków gruntowych małych

·    ½ kg cebuli

·    2 papryki kolorowe

·    ¼ kg marchwi

·    1 ząbek czosnku

·    natka pietruszki

·    1 szkl cukru

·    1 szkl oleju

·    1 szkl octu 10%

·    1 i ½ łyżki soli

·         Etapy przygotowania

·         1. Wszystkie warzywa umyć, obrać, oczyścić. Ogórki i marchew drobno pokroić w plastry, paprykę oraz cebulę w cienkie paseczki, natkę pietruszki posiekać. Czosnek przepuścić przez praskę.
2. Składniki wymieszać ze sobą, posolić i odstawić na godzinę. Następnie dodać olej, ocet, cukier, jeszcze raz wszystko wymieszać i odstawić na pół godziny.
3. Warzywa włożyć do słoików i pasteryzować 20 minut.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin