Surówka z białej kapusty.docx

(12 KB) Pobierz

Surówka z białej kapusty

Czas przygotowania: 20 minut

Czas gotowania: 30 minut

Składniki

·    2 kg kapusty białej surowej

·    2 duże cebule

·    2 ząbki czosnku

·    3 marchwie

·    1 szklanka oleju

·    pieprz do smaku

·    ZALEWA:

·    0,5 szklanka octu

·    1 szklanka cukru

·    2 łyżki soli

·         Surówka z białej kapusty jest bardzo prosta i trwała, idealna do jesiennych i zimowych obiadów.

·         Etapy przygotowania

·         Kapustę siekamy, marchew ścieramy na grubych oczkach, cebulę kroimy w piórka, czosnek siekamy lub przeciskamy przez praskę. Składniki zalewy zagotowujemy, dodajemy do warzyw, mieszamy i odstawiamy do "przegryzienia".
Sałatkę można przechowywać przez dłuższy czas w chłodnym miejscu.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin