Ferrero pychota.docx

(11 KB) Pobierz

Ferrero pychota

Składniki

Składniki

3 bite śmietany śnieżki (dr. Oetker)
1 śmietana kremówka (300-400 ml) - np. taka do tortów 30%
2 mleczne czekolady (małe tabliczki)
2 paczki orzechów włoskich

casto ferrero

Obydwie tabliczki czekolady zetrzeć na tarce.

Do garnka wlać śmietanę kremówkę i położyć na mały ogień. Dodawać do śmietany utartą czekoladę - musi się ona w całości rozpuścić.

Odstawiamy żeby się ostudziła.

Do ostudzonej śmietanki z czekoladą dodać orzechy laskowe i miksując dodawać 3 śnieżki - powoli.

Taką masę wykładamy na biszkopt, posypujemy ją orzechami laskowymi i ciasto wstawiamy na min 2 godziny do lodówki.

SMACZNEGO!!!

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin