Ciasto z kanalami budyniowymi
Składniki
25 dag mąki pszennej1 szklanka cukru3 jajka3/4 szklanki mleka10 dag margaryny2 łyżeczki proszku do pieczeniaolejek waniliowy lub cukier waniliowy2 opakowania budyniu czekoladowego + mleko do budyniu1 szkl cukru pudru3 łyżki masła
Jajka ubić na puszystą masę z cukrami, do masy dodać przesiana mąke z proszkiem oraz stopniowo wlewamy mleko i margaryna roztopiona, delikatnie mieszamy pieczemy około 40 min w 180C.Po upieczeniu ciasta zrobić dziury np.końcówka łyżki drewnianej.Można tu użyć biszkopt/babkę ze swojego przepisu.Ugotować budyń z cukrem i gdy się zagotuje dodać 3 łyżki masła.Jeszcze gorącym budyniem zalać ciasto,schodzić przed podaniem.Przepis mam z TV.Mniam mniam
guldek2