Musaka2 cebule,1-2 ząbki czosnku,7-8 łyżek oleju z oliwek,45 dag ugotowanej baraniny,10 dag pieczarek,2 łyżki zieleniny,2 łyżki ketchupu,sól, pieprz,3 łyżki mąki,8 dag sera żółtego,3 jaja,2 szklanki jogurtuPlasterki cebuli i drobno posiekany czosnek podsmażyć w 4 łyżkach oleju, nie rumieniąc. Baraninę pokroić i zemleć. Pieczarki oczyścić, opłukać, drobno pokroić, dodać do mięsa i wymieszać starannie z ketchupem, cebulą, czosnkiem i posiekaną zieleniną. Utrzeć ser. Masę mięsną wyłożyć do wysmarowanego tłuszczem naczynia i posypać połową ilości sera. Rozbite jaja wymieszać z jogurtem, polać potrawę i po wierzchu posypać pozostałą ilością sera. Piec w temp. 180 st. C do zrumienienia. Podawać z ziemniakami i surówką.
czajkpiotr69