dla >6 osób
mięso wieprzowe (łopatka lub gulaszowe), 70dagpieczarki, 30dagcebule, 2 sztukimarchweki, 2 duże sztukiPapryka czerwona, 2 sztukiseler, (kawałek 1/4)sztogórek konserwowy, 5 sztkukurydza, 1 puszkakoncentrat pomidorowy, 1-2 łyżkisól, pieprz, ostra papryka,
czas przygotowania: do 60 min
1. Mięso kroimy w kostkę, i smażymy z cebulą tak jak na gulasz. (na ciemny sos). Zalewamy wodą wg uznania.2. Pieczarki kroimy w plasterki, obsmażamy, dodajemy paprykę pokrojoną w cienkie paski, i razem przez chwilę dusimy.3. marchewkę kroimy w drobną kostkę, seler trzemy na jarzynówce i dodajemy do mięsa. Gdy mięso z warzywami będzie miękkie, dodajemy paprykę z pieczarkami i pokrojone w cienkie paski ogórki i puszkę kukurydzy. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, przecierem i ostrą papryką. Można dodać troszkę wody z ogórków wg. uznania. Lekko zagęszczamy wodą z mąką.
chybekldz