Śledź z cebulą i przecierem pomidorowym.doc

(26 KB) Pobierz
Śledź z cebulą i przecierem pomidorowym

Śledź z cebulą i przecierem pomidorowym.

Drukuj

E-mail

Początek formularza



Skład:
1 kg filetów z matiasów
2 duże cebule
1 puszka przecieru pomidorowego
1 łyżeczka oregano
grubo mielony biały pieprz
sok z cytryny
2 pęczki natki z pietruszki
olej
Sposób wykonania:
Wymoczone filety należy skropić sokiem z cytryny, do naczynia wlać 1 szklankę oleju, dodać cebulę pokrojoną w piórka, przecier, oregano, pieprz, drobno posiekaną zieleninę, dokładnie wymieszać i odstawić na godzinę. Śledzie pokroić w poprzeczne paski, ułożyć w słoju, polać sosem, wymieszać, zakręcić. Odstawić na 24 godziny do lodówki

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin