Składniki:
Pierś z indyka,
1.5 kg pieczarek,
4 opakowania twarożku homogenizowanego,
30 dkg sera rokpol,
4 główki czosnku
sól,
pieprz.
Sposób przyrządzenia:
Pierś z indyka pokroić na plastry grubości 2 cm. Pieczarki pokroić na plasterki i poddusić na patelni i ostudzić. Serek homogenizowany i ser rokpol zmiksować na gładką masę. Dorzucić do tej masy przeciśnięty czosnek i znowu
wymieszać dokładnie. Przyprawić. Gdy sos jest za gęsty, to można dodać jogurtu naturalnego.
W naczyniu żaroodpornym, lekko wytłuszczonym poukładać kawałki indyka. Wysypać pieczarki i polać całość sosem serowo - czosnkowym. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w temp. ok. 180°C ok. 40 min. Do tego podawać ziemniaczki i surówkę z pomidorów i groszku.
zadok