Indyk z czosnkiem i pieczarkami.doc

(1 KB) Pobierz

Składniki:

Pierś z indyka,

1.5 kg pieczarek,

4 opakowania twarożku homogenizowanego,

30 dkg sera rokpol,

4 główki czosnku

sól,

pieprz.

 

 

 

Sposób przyrządzenia:

        Pierś z indyka pokroić na plastry grubości 2 cm. Pieczarki pokroić na plasterki i poddusić na patelni i ostudzić. Serek homogenizowany i ser rokpol zmiksować na gładką masę. Dorzucić do tej masy przeciśnięty czosnek i znowu

        wymieszać dokładnie. Przyprawić. Gdy sos jest za gęsty, to można dodać jogurtu naturalnego.

       

        W naczyniu żaroodpornym, lekko wytłuszczonym poukładać kawałki indyka. Wysypać pieczarki i polać całość sosem serowo - czosnkowym. Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i piec w temp. ok. 180°C ok. 40 min. Do tego podawać ziemniaczki i surówkę z pomidorów i groszku.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin