Śledziki z grzybami .doc

(1 KB) Pobierz

Produkty:

 

6 kapeluszy suszonych prawdziwków,

6 filetów śledziowych,

duża cebula,

2 łyż. oliwy.

 

Zalewa:

 

4 łyż. octu,

4 łyż. oliwy,

2 goździki,

listek laurowy,

2 ziarenka ziela ang.,

szczypta cynamonu,

sól,cukier.

 

Wykonanie:

 

Przygotować zalewę-wymieszać składniki. Umyć filety,pokroić na kawałki-zalać zalewą.(na 24 h.) Grzyby namoczyć na noc-gotować w tej samej wodzie do miękkości, pokroić w paseczki. Cebulkę-w piórka,dodać grzyby, oliwę, przyprawy, wymieszać i odstawić na 2h.Wyjąć śledzie z zalewy ,ułożyć na talerzu, obłożyć grzybkami z cebulą, odstawić na przynajmniej 3h. Ozdobić świeżym koperkiem i pomidorkami. 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin