Lekkie ciasto cytrynowo- jogurtowe .doc

(1 KB) Pobierz

SKŁADNIKI: 30 dag sucharków, 12, 5 dag masła, tyle samo cukru, 5 dag wiórków kokosowych, 7 łyżek żelatyny, 3 żółtka, pół litra Jogurtu Śmietankowego, 40 dag śmietany kremówki, oraz sok i starą skórkę z jednej cytryny. WYKONANIE: Zacznij od zmielenia sucharków i dodaj do nich stopione masło oraz wiórki kokosowe. Taką masę wstaw na pół godziny do lodówki. Następnie ubij żółtka z cukrem. Do tak powstałego kremu dodaj Jogurt Śmietankowy, sok, skórkę z cytryny i żelatynę. Ubij śmietanę i dodaj ją do kremu jogurtowego. Krem włóż na cztery godziny do lodówki. Aby ciasto nabrało wyrazu, przyrumień na patelni wiórki kokosowe, a następnie posyp nimi wierzch tortu. Dekoracją mogą być również skórki ze spiralnie obranej cytryny.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin