Schab po chińsku z warzywami.doc

(268 KB) Pobierz
Schab po chińsku z warzywami

Schab po chińsku z warzywami

składniki

·         2 kotlety schabowe

·         plaster imbiru

·         sos sojowy łyżeczka

·         łyżeczka przyprawy 5 smaków

·         ziarenka smaku

·         mini kostka czosnek

·         mini kostka pieprz kolorowy

·         1/3 papryki

·         kilka różyczek brokułu

·         garść ugotowanej fasolki szparagowej żółtej

·         sos do kuchni chińskiej knorra

·         ryż biały ugotowany

·         4 liście sałaty masłowej

·         4 liście sałaty rzymskiej

·         sos paprykowo-ziołowy

 

Sposób przygotowania

1.     Mięso pokroić w cienkie plasterki i doprawiamy imbirem, sosem sojowym,5 smakami i ziarenkami. Dobrze obsmażamy na oleju i dodajemy obie mini kostki.

2.     lekko obgotowujemy brokuły i dzielimy na różyczki, paprykę kroimy w kosteczkę a fasolkę na mniejsze kawałki

3.     sos przygotowujemy wg. Instrukcji na opakowaniu dodajemy do niego mięso i warzywa.

4.     sałaty kroimy w paseczki i polewamy sosem paprykowo-ziołowym.

5.     na talerzu układamy ryż i układamy mięso z sosem .Osobno podajemy sałaty.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin