Krajanka.doc

(20 KB) Pobierz

Krajanka:

Pocięte świeża natka pietruszki, selera, sałata, liście buraczków(botwinka), karczocha mlecza

 

 

Sporządzanie:Umyte liście wyżej wymienionych warzyw pokroić na małe kawałki lub też przypiąć do ściany gołębnika w całości ta by gołębie mogły je dziubać.Podawac 3-4 razy w tygodniu zawsze świeże.Gołębia najlepiej smakuje sałata lekko przerośnięta.

 

 

 

Granulat:

Pocięte i wysuszone kawałki marchwi, buraczków, pietruszki, jabłek,selaera,

 

 

Sporzadzanie:umyte warzywa pokroić w kostkę 0,5 na 0,5cm i położyć na silnym słońcu lub w piekarniku do niecałkowitego wysknięcia aby owoce były jeszcze lekko miękie..Przechowywac w ciemnym suchym miejscu.Najlepiej sporządzać ilości niewielki na okres 1 tygodnia.Odmierzyć taką sama ilość granulaty i podawać codziennie z karmą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin