Z paluszkami krabowymi.pdf

(49 KB) Pobierz
94519021 UNPDF
Z paluszkami krabowymi
Składniki
3 cykorie, 25 dag paluszków krabowych, łyżka kaparów, łyżeczka
zielonego pieprzu marynowanego, 5 dag posiekanych orzechów
włoskich, 2 łyżki prażonych ziaren słonecznika.
Sos: po 3 łyżki majonezu i jogurtu naturalnego, płaska łyżka
curry, sól
Sposób przyrządzania
Cykorie rozdzielić na listki, pokroić je na trzycentymetrowe kawałki i włożyć na 2 godz. do
osłodzonej zimnej wody, osączyć. Paluszki krabowe pokroić na kawałki, wymieszać z
cykorią, kaparami, pieprzem, orzechami, ziarnem słonecznika. Polać sosem
przygotowanym z majonezu, jogurtu i przypraw. W razie potrzeby doprawić solą.
 
94519021.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin