Z kalafiora i parówek.pdf

(45 KB) Pobierz
94519014 UNPDF
Z kalafiora i parówek
Składniki
Mały kalafior, 6 parówek cielęcych, 4 ziemniaki ugotowane w
mundurkach, 3-4 łodygi selera naciowego, 2 ugotowane
marchewki, 3/4 szklanki zielonego groszku konserwowego, 4
korniszony.
Sos: mały słoiczek majonezu, 2 łyżki kwaśnej śmietany 12-proc., cukier, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Obrane z łupin ziemniaki pokroić w kostkę, a parówki - w plasterki. Dodać podzielony na
różyczki i zblanszowany kalafior, pokrojo ne w półplasterki lub plasterki korniszony i
marchewkę oraz osączony groszek. Seler naciowy pokroić drobno (z grubszych łodyg
ściągnąć włókna). Wszystkie składniki wymieszać. Majonez połączyć ze śmietaną,
doprawić do smaku. Polać sałatkę sosem.
 
94519014.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin