Surówka z porów.pdf

(27 KB) Pobierz
94519954 UNPDF
Surówka z porów
Składniki:
2 duże pory
winne jabłko
sok z połowy cytryny
szklanka gęstej kwaśnej śmietany
pół łyżeczki cukru
sól
łyżka posiekanych listków rzeżuchy
Przygotowanie:
Pory dokładnie umyć, odrzucić twarde, zielone części, a białe pokrajać na cienkie
paseczki i wymieszać z utartym grubo na tarce jabłkiem. Śmietanę dokładnie wymieszać
z sokiem z cytryny, cukrem i solą, polać sosem pory. Przygotowaną sałatkę ułożyć w
salaterce, posypać rzeżuchą, schłodzić w lodówce.
Danie na: 5 osób
Jedna porcja zawiera: 105 kcal
Czas przygotowania: 15 min
94519954.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin